KvK: tien procent ondernemers zit nog steeds in zwaar weer

Ruim de helft van de 1198 ondervraagde ondernemers heeft weleens mindere tijden gehad, ruim tien procent zit nu nog in de problemen.

Investeringsmaatschappij Varova verkoopt zijn hele modetak

Varova Fashion verkoopt alles na mislukking van 'internationaal platform'. Kopers zijn de Amsterdamse investeerder Standard Investment en modeondernemer Marcel van Gelderen. Zij nemen een meerderheidsbelang in de onderneming.

Experts geven tips: zo voorkomt u een faillissement in 2017

De economie is opgekrabbeld uit een diep dal, maar dat betekent geenszins dat het gevaar voor bedrijven geweken is. Automatisering en internettechnologie maken dat disruptieve ontwikkelingen continu op de loer liggen en zelfs bedrijven die decennia lang stabiele winsten draaiden kunnen in korte tijd in de gevarenzone komen, zo bewezen de V&D’s en Free Record Shops van deze wereld.

Bijzonder Beheer en complexiteit bij verkoop in zwaar weer

Ruim tweehonderd overnameprofessionals kwamen op 1 december jl. bijeen voor het jaarlijkse Fusie & Overname Jaarcongres georganiseerd door Brookz. Cornee de Kluyver en Erik in ’t Groen gaven namens Kruger een drukbezochte workshop met als thema ‘Bijzonder Beheer en complexiteit bij verkoop in zwaar weer’.

Auteursrecht zorgt voor bouwstop

Aannemers nemen regelmatig werk van failliete vakbroeders over. Maar dat betekent niet automatisch dat ook de auteursrechten op het ontwerp onder zo'n aankoop vallen, betoogt advocaat Thijs van der Meeren.